Köttmarknad

Kom fram till Mysore supertidigt med bussen. Som vildhundar omringade rikshaw-chaufförerna mig, ylade och morrade åt varandra för o få tjäna en hacka på blondinen med stora väskan o dollartecken i pannan. 
Hotellet var fullbokat, vilket alltså innebar att jag inte kunde få checka in förrän kl 12 .... 
Uuh, bussresan va allt annat än smooth så jag var minst sagt dödstrött.
 
 
Men som jag längtat till att få starta dagen med frukostbuffé på 5stjärnigt hotell! Whop whop .. buffen va enorm! Den bestod av... 100 olika sorters ris 😵 ...
 
 
Utanför hotellet vart jag direkt påhoppad av en rikshaw chaufför igen 😣 NEJ !!! 
kom på mig själv med att jag vill verkligen inte vara otrevlig mot människor. Hur djäkla jobbigt jag än tycker att det är att bli tjatad på så försöker ju han faktiskt bara tjäna ihop sitt levebröd. Frågade om vägen till sjön ja skulle till även fast ja redan visste, bara för o ha nåt o öppna en konversation med. 
Jag berättade att jag var från Sverige o i Mysore för Ashtangayogan, skällde lite på han för att han inte mediterade dagligen o vi skrattade en hel del ihop. "Im telling you this just because youre yogi" - han berättade om en marknad jag skulle besöka för att ta del av "real India", ja kunde gå till sjön sen. 
Jag förklarade att jag ätit så djävla mkt frukost för o få valuta för mina surt spenderade rupies å tackade nej till hans rikshaw en sista gång, jag behövde verkligen en promenad för o smält maten.
 
 
Fick ett härligt intryck av staden, känns som att den består av mer parker än stad faktiskt. Fina färger, mysiga små Butiker och trevliga människor överallt! Det var dessutom en skön känsla att få ha på sig sneakers igen 😊 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han hade rätt i att den var svår o hitta, alla längs vägen sa åt mig o gå åt olika håll.
Väl framme fick jag iaf bekräftat för att jag kommit rätt .... fast jag undrar jag ... om jag var fel iaf eller om gubben på riktigt rekommenderat en yogi att besöka en köttmarknad? 😮
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur som helst så var det faktiskt kul o gå runt där för de blir ju så otroligt brutalt. Å han hade ju rätt i att jag verkligen fick uppleva det riktiga Indien på den här marknaden.
 
Gick sen ner till den där sjön, å där bodde det visst en massa påfåglar 😍 hann med o få ett kort innan kamerabetteriet dog
 
 
 
 
Sen tog jag världshistoriens skönaste varmdusch o sov i världshistoriens på riktigt skönaste säng innan det var dags o avsluta de här året med spabehandling o nyårsbuffe 
 
 
Fast massagen va lite märklig. De va en kille i receptionen o jag försökte boka sportmassage, men den som hade det var fullbokad hela dagen. Så bokade in en "deep tissue massage" typ, de stod bara 60min i broschyren men inte vart på kroppen. På de andra stod de full body, shoulders and neck, Head etc så jag frågade om man alltså fick välja vart på kroppen man ville foka. Precis så var det så jag bokade o han frågade om jag hade några preferenser gällande könet på massageterapeuten. Nej jag vill ha den starkaste svarade jag.
Det visade sig att killen i receptionen ansåg sig själv som starkast... jag förklarade mitt problemområde med min höft o hamstring som gör ont. Men jag fick en helkroppsmassage inklusive brösten, är det normalt? Sen fick ja sitta på en pall i duschen o han tvättade min rygg, ytterst obekvämt.
Jag bad om o få bada ångbastu, så fick byta rum där en kvinna tog emot mig. När ja kom ut från bastun följde hon med mig in i duschen o ville tvätta ryggen på mig .... 😲 nej nej jag har redan fått ryggtvätt, hejdå hejdå gå.
Sen när ja kom ut därifrån så ville hon att ja skulle sätta mig framför en spegel så hon kunde borsta mitt hår. Herregud. Jag vart så stressad o ta mig ut från de där spat så t.om ett par flip flops vart svåra o få på sig.
 
 
MiddagsBuffén såg riktigt lovande ut! Ett otroligt bra utbud av massa underbara rätter! 
Dock så smakade såklart inget någonting alls direkt.... åh. Men på dessertbodet hittade jag en riktig höjdare till smakupplevelse iaf! 
 
 
Såg en film för första gången på 3mån i min sköna säng, käkade godis o njöt av känslan av att ha ett par dagar själv i Mysore. Jag tycker verkligen om att spendera tid med mig själv. Har träffat så mkt folk i Goa o haft hur kul som helst men nu var det verkligen uppskattat att bara få ge mig lite egenkärlek. 
 
 
Nu har äntligen nyårsgalan här på hotellet slutat så jag får sova i den här sköna sängen igen. 
Vilket skämt att de försökte tvinga mig till att gå på den förresten, påstod att det var bindande i min bokning å att jag skulle betala 500spänn extra. "Nej det är inte dyrt, du får välkomstdrink + 4st öl/vin o vi har en riktig DJ" ....
Fast jag dricker inte alkohol i är helt totalt ointresserad av er riktiga DJ ....
Fyrverkerier är nåt av de absolut tråkigaste o meningslösaste jag vet dessutom, plus att det är miljövidrigt och djurovänligt. 
 
 
 
Taggar: Mysore;

Lämnat Goa

Sitter på bussen som ska ta mig till Mysore. Såfort vi blir stillastående i mer än 10sek så påminns man om hur fruktansvärt varmt det är, men alla fönster är öppna så det svalkar skönt när vi rullar. Jag ska dock inte klaga för det kommer i jämförelse vara kallt i Mysore, det blir ett drop från ca 40grader ner till 20. 

 

 idag hade jag bara räknat med en såndär dryg o tung resdag. Var tvungen o ta lokalbussen till Mapusa först o byta där. Väskan har helt plötsligt blivit mycket större o extremt mycket tyngre. Var dessutom tvungen o gå o lämna tillbaka cykeln jag hyrt. Ä de visade sig att kedjan hade hoppat helt av sig själv  inatt, märkligt. Fick på den på stora kugghjulet o helt oljekladdig så ser ja att den hoppat av lilla med ... 😥 o de gick verkligen inte o få på den där så de va bara o svälja svordomarna o ta en promenad😣. Som var jättehärlig faktiskt även fast de va svinlångt.

 

 

våndades för att besöka marknaden i Mapusa, vilken är jättestor o såklart svinigt drygt o gå runt på med väskan, men ville verkligen köpa lite frukt till bussen o ett par lika tights som jag köpt innan som va så bra (helt totalt omöjligt o hitta bra tights här).

Satte mig ner på en trottoarkant o drack en cola Zero. Började prata med en såndär asjobbig försäljare. Som var hur trevlig som helst 😊 följde med henne till hennes stånd o hängde där i 2 timmar! Hon bjöd på frukost o killen i ståndet brevid gick o köpte kaffe till mig. Sen kunde ja lämna min väska där o gå o handla tightsen i lugn o ro 😊 

 
 
 
 

Har kollat i garderoben ett par gånger o tänkt att det borde ligga nya sporttoppar där, men jag hade väl tydligen inte köpt det .. 😕 gick tillbaka till det stället iaf för dem hade så djäkla sköna underkläder i ekologisk bambu. Å när ja står där o väljer så plockar killen fram en påse bakom disken med 2st sporttoppar "hej du glömde dessa när du va här sist". Alltså va? Snacka om att jag vart chockad 😍 Karma 😊

 

På tal om Karma så smet jag ut från huset jag bodde i jättetidigt innan någon vaknat.

 

När jag kom dit för 1månad sen så gav jag som förslag att hålla en yogaklass om dagen, vivek föreslog 4/v... ok, deal. Jag var då signad för volunteerprogram och hade därmed rabatt på boendet. Efter ett tag var vi typ 8st olika slags instruktörer, showartister o musiker där o Vivek insisterade på att vi hade gruppmöten. Det var kul o vi planerade allt vi skulle göra... men det tog en djävla massa tid .... jag startade ett instagramkonto o började slänga ut reklam, å vi hade en whats app grupp som sen vart droppen. Det blinkade till stup i kvarten dygnet runt o jag påminde mig själv om att det här var verkligen inte vad jag var i Indien för. Hur kul det än var att arrangera olika events så kom jag inte ner hit för att driva business för ngn annan. Vivek påstod helt plötsligt att dealen var 3h jobb om dagen för o få voluntärpriset o nåt sådant hade inte ens nämnts när jag flyttade in..

 

Så jag meddelade efter 2v att jag hoppar av hela grejen men stannar kvar i huset som en ordinarie gäst. Jag var för lat för o leta efter nytt boende, även fast jag övervägde det otroligt mycket. Jag delade rum, det var skitigt, badrummet ofräscht, o dem hade börjat slänga in folk för o sova i yoga hallen så jag hade inte ens någonstans att meditera klokt - vilket var en av orsakerna till att jag ville bo i huset som låg så off... 

 

Alltså ... man låter inte folk sova på tunna madrasser på golvet i Yogahallen om alla sovplatser är upptagna. Hur girig får man bli....

 

Ett boende nere på stranden skulle till och med vara billigare ...Men maten va djäkligt god, jag hade redan betalt o de va liksom bara enklast o bo kvar o slippa krångla.

 

Även fast jag inte var med i voluntärprogrammet mer så fortsatte jag ändå dagligen att gå ner till köket o hjälpa till med disken. För det gjorde jag ju helt å hållet bara för att jag ville det, karmayoga kallas det.

Lånade viveks vespa vid ett tillfälle bara ner till affären (5min) o såg att bensinen va slut, utan o tänka nåt på det så åkte jag förbi macken o fyllde upp tanken 

 

Men det vart tydligare o tydligare att det bara var jag som försökte leva som en yogi. En gäst som redan betalt för boendet vart t.ex hänvisad att dela säng med "huvud yogaläraren" - som satt mitt i sängen o rökte! Vilket djäkla skämt. Allt handlade om o tjäna så mkt pengar som möjligt, att Sangha wellness resort är ett ställe med fokus på meditation o hälsa va ju ett djävla skämt. 

 

Fick en chock när vivek på allvar bad mig betala fullt pris för hela månaden även fast jag deltagit i de där voluntärprogrammet halva tiden... men det var en stressig situation med folk runtikring som gapade på honom om annat, så jag gav han pengarna helt enkelt. 

 

Men så sa jag i förrgår att den mellanskillnaden som jag egentligen faktiskt har rätt till kunde ju täcka upp för dem sista 3 nätterna jag skulle stanna (det skulle täcka plus ge mig växel) o han sa typ glöm det. Å de handlar inte om pengar, det är själva principen. Girighet är bland de värsta jag vet så därför smög jag ut därifrån utan att betala för den extra tiden, ja hoppas han lär sig nåt om Karma av detta...

 

 
Hejdå Goa -vad 3 månader gick snabbt!!! jag längtar redan till nästa år då jag definitivt kommer tillbaka !!! 
 
 
 
 Stannade förresten så länge hos kvinnan på marknaden så hann inte med o sätta mig nånstans för lunch som jag hade tänkt. Men gick hur som helst in på en restaurang o frågade om de hade fisk, nej fick jag till svar o vände för o gå. Nej nej vänta, jag förklarade att jag bara var intresserad av fisk inget annat o fick då svaret att de kunde laga fisk om jag väntade 10min .... ja de är väl lite så de brukar gå till på en restaurang 😊
Tog med mig ett tidningspaket me makrill o ägg till bussen...
 
 
 
Vi hörs säkert snart igen för den här lilla färden kommer ta minst 15 timmar 😰😰😊

Power of Now

Det var väl på tiden att jag läste Eckhart Tolles the power of now. Hoppade direkt på uppföljaren som jag gillade bättre. Den fick mig att reflektera mer.

 

 


Varje dag tränar jag på att vara i nuet. Jag mediterar. Jag påminner mig själv om att stanna upp och verkligen ta in ögonblicket. Jag njuter av varenda tugga när jag äter, jag lyssnar på mina vänner ist för o tänka vad jag ska svara. Jag försöker göra en sak i taget. Jag håller inte på med mobilen när jag umgås. Jag tar in dofterna av min omgivning. Jag grämer mig inte för dåtiden, jag ältar inte, jag ångrar inte.


Jag är som mest i nuet när jag tränar. Förmodligen därför jag älskade Boxning så mycket, det går inte att låta bli att vara i nuet för en hundradels sekund i den där ringen... börja tänka på vad man ska äta till middag resulterar i en blåtira 😨😄
Å böckerna fick mig o inse sanningen om att du är alltid lycklig i nuet. Läs och du kommer att förstå.

Jag reflekterade vidare om att jag är i nuet när jag yogar. Jag är helt närvarande i min andning, jag scannar igenom kroppen o känner närvaro i varenda muskel, jag håller mitt mag o rotlås, jag känner mitt centrum och förlängningen därigenom, jag känner min tyngdpunkt och hur den påverkas av gravitationen och rörelse.

 

Jag skulle säga att detta är den största anledningen till att jag är så bra på att träna. Jag är helt o fullt i nuet när jag tränar, jag befinner mig ingen annan stans och jag mår så otroligt bra av det. Vad får dig att vara helt i nuet??

 

Men vardagligen så befinner jag mig i framtiden, när jag gjort mig medveten om det så är det helt otroligt många gånger i timmen jag befinner mig i framtiden. Det är inte så att jag inte är nöjd med mitt nu, jag älskar verkligen mitt liv o min livssituation. Men det känns som att jag är så taggad på livet och vad som komma skall att jag tänker på det hela tiden. Vilket är dumt för det kommer ju sen, jag borde njuta mer av nuet som är... nu


Men kanske är det så att det bottnar i att jag hade en svår uppväxt o därför har vant mig med att hela tiden se fram emot framtiden och aldrig tänka på det som varit? Hur som helst är det något jag verkligen tränar på och jag är så glad att jag gör den här resan. Det händer så otroligt mycket med min personliga utveckling.


Böckerna fick mig också att verkligen inse sanningen om att det inte finns några problem i nuet. Men det är otroligt svårt att befinna sig i det absolut enda som existerar, nu. Men det är som sagt där jag vill vara så jag gör allt för o påminna mig själv om det.

 

För er som redan plöjt igenom Tolles böcker kan jag rekommendera Neil Donald Walsh, börja med samtal med gud. För er som ännu inte läst power of Now så gör det nu, inte sen. Du vill vara lycklig nu, vänta inte 😉 😘

Taggar: Meditation, Personlig utvecklig, Power of now, Yoga;