Vad lägger du dina pengar på??

Det finns vissa saker i mitt liv som jag prioriterar så högt att det får kosta vad det kosta vill så att säga. 
Det är investeringar för min kropp och själ och det finns ingen prislapp för det.
 
Det första är mat. 
Jag menar såklart att jag fattar att jag inte kan äta hummer varje dag bara för att jag är sugen på det. Men jag skulle aldrig köpa en pulversås för att det är billigare än riktigt smör o grädde. Det är inget alternativ för mig att köpa halvfbrikat eller taskiga råvaror. Jag prioriterar näringsrik mat som min kropp mår bra av och kan orka med min vardag o allt jag vill göra. 
Jag vill hålla ett högt tempo och prestera på topp, då funkar det inte att jag tankar min kropp med skit. Min kropp är som en RR och jag behandlar den som så. 
 
Hittade en bild i telefonen på ett bra exempel på bra mat. Efter påsk reades sillen ut för typ 5 spänn. Lätt som en plätt o blanda ihop en egen röra med lite rom, rödlök, dill å citron. Koka ett par potatisar o göra en god sallad med ekologiska grönsaker. 
 
Har du barn tycker jag att det är extra viktigt o tänka över den här frågeställningen. Hur ska barnen kunna prestera i skolan när maten där är skit o de sen kommer hem o får snabbmakaroner me ketchup?? Bra mat behöver faktiskt inte kosta mer, det behöver faktiskt inte vara mer tidskrävande för den delen heller om man skapar bra rutiner med lite planering. 

I lyxfällan tycker jag det är intressant att se hur människor prioriterar, för allt handlar ju egentligen om det. Det är farcinerane o se att många inte tror att dem har råd med vettig mat men samtidigt köper "fredagsmys" för flera hundra i veckan .. 😶
 
Den andra investeringen i mig själv är träning.
Jag minns när jag skulle köpa mitt första gymkort för att kunna komplettera boxningsträningen. Gymmet skulle alltså inte bli min huvudsakliga träningsform. SATS månadskort var högre i pris än alla gym jag jämförde med. Men jag skulle få vad jag betalade för...
 
Risken att välja ett annat billigare gym som du egentligen inte inspireras av, är såklart att du inte kommer gå dit lika ofta. Å hur ekonomiskt är det egentligen, att tillslut till och med bli en stödmedlem ..
 
Att träna är en inorm investering i mig själv, att betala några hundra i månaden är en riktigt bra deal jämfört mot vad en sjukskrivning kostar.
Men hur motiverar man ett träningskort för 5-700/mån när man har familj? Genom samma svar. Får det dig att träna mer är det värt varenda krona. Ju mer du tränar, desto bättre kommer du må, desto gladare kommer du vara, desto mer kommer du orka. Du kommer orka leka mer med dina barn, göra de där lilla extra för din partner, plocka ur disknaskinen utan o gnälla, vara en bättre älskare. .
Ju bättre du mår, desto mer kommer du kunna vårda dina relationer och desto bättre kommer dem må såklart.
 
Jag skriver det igen. Pengar som du lägger på din kropp är en investering. 
Lösögonfransar, hjälp med att måla naglarna eller 10 par typ likadana träningsskor är inte det... 
 
En tredje grej jag har ett konto för som är en självklarhet för mig är utveckling. För att mitt liv ska vara värt o leva måste jag utvecklas. Det blir poänglöst o ha en superkropp full med energi om jag aldrig ger mitt sinne någon energi. 
Jag lägger ca 40 000 (+resa & logi) varje år på utbildning. Den siffran är såklart betydligt högre om jag räknar in min universitetsutbildning o slår ut det. Men hur som helst är det värt varenda krona för mig att känna att jag älskar mitt jobb. Jag vill spendera mina dagar och min tid med saker jag tycker är kul ... å jag tycker det är sjukt kul o jobba med det jag gör. 
Men jag hade inte tyckt det var lika kul o hålla yogapass om jag bara kunde göra några krigare, å jag hade inte alls tyckt de vore roligt att ha PT-kunder som jag inte kunde hjälpa på grund av okunskap. Ju mer jag kan, desto roligare tycker jag det är! 
 
Sen .. när mat, träning och utbildningskontot är påfyllt så fyller jag upp mitt reskonto som också är enormt viktigt för mig.
Jag måste resa för att känna att jag utvecklas. Jag måste få upptäcka. 
 
Hittade en superbra träbänk för en liten vilopaus under dagens löparrunda 
 förena nytta med nöje, få betalt för o märka ut en bana är ju inte helt fel i min värld 
 
Pang bom. 👊💥❤️ Min livsdröm börjar ta form! 
Flera flugor i en smäll. Jag har nyss vart i Indien, nu är jag i Grekland. Jag får riktigt bra mat, de bästa träningsförutsättningarna och får arbeta med det jag älskar. 
 
Att jag ordnat det så bra för mig är för att jag hela tiden utvärderar allt. Vad vill jag, vad är viktigt för mig, vart är jag på väg ..
 
 
Börja med maten och träningen. Det är grundläggande behov som du och din kropp är värd det bästa av. Men vad behöver du mer för att må riktigt bra. För att leva det bästa livet? Vad är din passion. Vad är meningen med ditt liv???
 
Vad ska du lägga dina pengar på??
 
Taggar: Kost, Personlig utvecklig, Träningsmotivation;

Söndagslista

Lade till några frågor till förra söndagslistan! Det är en bra grej o faktiskt fundera på vad som vart bra, vad man är tacksam över o vad som vart tufft. Vi alla behöver utvärdera och reflektera mer, glöm inte att det är nyckeln till utveckling!! 

 

Vad har du gjort idag?

- Klickat i de där klossarna som driver en till stepbrädepsykosen på typ en miljon brädor 😵

+ Satt ihop och tränat igenom ett djäkligt bra o roligt corepass med viktplatta o stepbräda som redskap

Vad har varit bäst i veckan?

Mitt på landet retreat med bastubad hade lätt vart bäst om de inte vore för ankomsten till Kreta & cavo spada såklart 🤗😍. 

Vad har varit sämst i veckan?

Att konflikträdsla kan ställa till med så mycket o leda till att så mycket kärlek aldrig får upplevas. 

Vad har du sett för filmer?

Mkt filmer denna vecka under allt resande! 

Raw - kanske den enda vampyrfilm jag sett som jag faktiskt tyckt vart bra och spännande

Den of Theives - en riktigt riktigt lång film... Hujjeda mig. Vilket såklart gör att den var rätt seg emellanåt, men ändå spännande och med ett bra slut som gjorde filmen sevärd 

What happened to monday - en SciFi film där Noomi Rapace spelar 7 olika karaktärer, bara det gjorde filmen sevärd. En annorlunda film å det är väl de man egentligen vill se .. Nånting nytt

Annihilation - lite mer av en fantasyfilm även fast den inte var överdriven på det sättet som typ avatar. Ganska spännande, men minns inte riktigt vad som hände .. 

Har du gråtit något?

Ja, jag träffade en person som jag inte haft kontakt med på flera flera år och vi hade ett samtal som rörde upp en hel del. Mycket positivt men mycket känslor och bearbeta

Vad längtar du efter?

Att säsongen drar igång här på Cavo Spada nästa vecka med alla klasser jag ska hålla

Vad vill du tipsa om?

Att boka in en resa till Kreta under maj eller juni o komma o träna med mig på Cavo Spada såklart! 🏋️🤸

Vilken låt sammankopplar du med den här veckan ?

Det är ett pågående zumbaevent här, det är ingen speciell låt som spelats sådär eller som satt sig på hjärnan. Så jag får helt enkelt svara zumbamusik i allmänt 💃💃

 

Vad är du tacksam över

Att jag får 3 bufféer varje dag plus mellanmål. Jag kan verkligen maximera min tid på arbetet och fokusera på mina egna behov av träning/meditation/egentid etc när jag inte behöver planera och förbereda mat. 

Nåt bra med mina dagar

Jag har kunnat få till meditationen med 2h/dag utan problem trots långa dagar på jobbet! 🙏🙏

Bra sak med mig

Jag är vältränad fast jag känner mig riktigt ur form. Fyller mig själv med peppande tankar i stället för o fokusera på hur jag presterade för ett halvår sedan konditions och styrkemässigt 😍

Bra saker jag gjort

Varit kreativ och tillsammans med Allis skapat nya gruppträningspass som jag är djäkligt nöjd med! 

Bra sak i mitt liv

Jag har världens roligaste jobb 

Taggar: Lista, Mindfulness, Personlig utvecklig, Tacksamhet, Utvärdering, söndagslista;

Dåliga orienterare tipsar om rolig WOD

Att jag har pluggat kartografi på universitetet är nåt jag håller inne med i vissa sammanhang ... 
Vi skulle märka upp löparbanan idag o gav oss ut med karta o färg. 
5km, de e ju snabbt gjort innan frukost .. 
Alltså jag tänker inte ens skriv hur lång tid de tog, men nån frukostbuffé hann vi inte tillbaka till iaf haha. 😌😌
 
Vi får nog ta med utrustning för en örnmarch när vi ska markera milen 😜
 
 
 
Satte ihop en djävligt rolig WOD
100 to 10, gör det du med tillsammans med en kompis. Bestäm 10 övningar tillsammans, första gör ni 100 rep av, andra 90, tredje 80 osv o sista övningen 10.
Så välj förslagsvis ganska enkla övningar i början så ni inte råkar ta 100st pullups typ haha 😉 (man får inte börja på nästa övning förrns man gjort klart alla repsen - men man får såklart vila hur mkt man vill). Alltid kul o göra ett pass som man själv kommit på också faktiskt så våga gör det! Välj övningar som ni e bekväma med, vi tog t.ex 100 airsquat, 50 hoppa över stepbräda, 10 burpees för o ge några exempel!
Kör hårt o lycka till!!
 
 
Taggar: Calisthenics, Cavo spada, Kompisträning, Kroppsviktsträning, Utomhusträning, WOD;