Juldejt?

Till och med vår 50 åriga landlady  påpekade i en inbäddad kommentar att vi var extremt tråkiga jag o Liz.
Alla andra är ute på kvällarna men ni bara sover... 
 
Hon är underbar Liz. Den bästa någonsin o dela hus med. Vi pratar, skrattar o umgås. Men vi kan också stänga om oss o acceptera att man vill vara ifred ibland.
 
När vi kom hem efter att ha vart med hundvalparna där på stranden som ja skrev om sist hade båda uppfattningen om att de va mitt i natten...
Oh my good its sooooo late 😱
Vanligtvis brukar vi äta middag ihop på balkongen, men jag ursäktade mig om att ja va sjukt trött o tänkte äta i sängen o sen bara decka. Liz hade redan tagit på pyjamas o hade verkligen inte en tanke på o behöva socialisera sig en sekund till denna kväll 
Klockan var 20.15. 
Vi var helt slut. 
 
Vi skämtar mycket om det. Crazy puppy ladies. 
Tanterna som bara vill hänga med hundvalpar o går o lägger sig så fort solen går ner. 
 
Vi planerade julafton. Jag ville gå till kvällsmarknaden igen med hundvalparna för o samla in pengar till dem.  
Liz var på. 
Efter de drar vi ut o käkar middag på nåt trevligt ställe 🤗
 
Fan, de hade inte vart helt fel o spenderat dagen på stranden med en hunk.🙄
Men hur skulle de gå till? Jag kan ju inte direkt påstå att jag är vidare värst flörtig... Sist jag snackade med en snygg kille så gick jag därifrån mitt under vår konversation haha. 🙈🙈 De va på yogaashramet i Mysore. Herregud han va så snygg så jag kunde inte koncentrera mig... de här kommer definitivt sabba ditt yogafokus sa en liten röst i bakhuvudet  .. Oh sorry but i really have to go..
 
Men fan. Nu är ja ju i Goa. 
Jag är typ 30, singel, snygg, glad å allt de där. 
 
Tinder
 
Första meddelandet 
"good morning" 
Haha vafan  ...  De va lunch. Vem vill hänga med en slöfock. 
Blockade direkt 
 
Nästa meddelande
"whats your plans for tonight" 
Klockan va halv 9,  herregud. De e ju kväll, vadå planer.
Jag ska meditera o gå o lägga mig... Jag tror han blockade mig
 
Tredje meddelandet stod det "well hi there" i ... Skickat 02.30
 
Hahah.... Ja ni märker ju. 
De e kört. 
 
Vi hade en djäkligt najs julafton på stranden med hundvalparna. Men efteråt va vi båda djäkligt trötta. De tar på krafterna o behöva prata med människor haha. 
Trött
 
Liz å Simba 
 
 
Vi bangade båda på julmiddag, ist köpte vi med oss ostfyllda bröd hem, o åt i sängen...i våra egna rum... Haha. Men vi kom på att de är ju faktiskt den 25e man firar egentligen så vi kunde få en ny chans idag ist. 
Jag totaldeckade vi 21 o drömde om hundvalpar 
 
Jag å Music
 
Så idag åkte julklänningen på iaf o vi gick till ett lite dyrare ställe där de rika hippiesarna hänger. 
Maten va dock inget o hänga i granen. Men sällskapet var underbart o restaurangen var verkligen hur djäkla mysigt som helst. 
 
Garden of Dreams 
 
Julklänning 🤗
 
Min pytte pyttelilla pumpasoppa med mitt pytte pyttebröd utan gluten
 
Liz mat verkade iofs himla god .. Såklart 🙄🤗
 
Jag är så glad att jag vågar vara den jag vill vara  
Jag vill inte festa till exempel. 
Jag vill gå upp kl 05, yoga o meditera efter en god natts sömn. Det är den jag är o jag kommer aldrig i hela mitt liv låtsas vara nån jag inte vill vara igen.
 
Är så glad för att jag har Liz min fina vän här. 
Så glad för att jag har en underbar familj där hemma  Så glad för de va så många som skrev god jul, vart helt rörd. Mina älskade vänner som på riktigt accepterar mig fast jag inte är en festpingla. 
 
God jul. 
 
 
Taggar: Dejt, Tinder, Våga vara sig själv;

Fira jul genom välgörenhet

Ligger i min renbäddade säng i mitt nystädade rum o mår så djävla bra. Fan va bra jag har det. 
Lagade en riktigt god middag, linsgryta med färsk kokos o nybakta tunnbröd. 
 
Jag har ett fantastiskt liv o jag mår verkligen så himla bra.. Att hjälpa andra blir kanske en enklare handling när man redan känner sig lycklig. Der finns så mycket glädje i en att det är en absolut självklarhet att alltid dela med sig av det.
Men jag tror helt o fullt att vägen till lycka går genom goda handlingsr också. Speciellt om man fastnat i gråa moln o inte känner nåt annat än olycka, så skapas glädje genom att göra positiva saker för andra. Karma yoga. 
 
De senaste dagarna har de vart mkt välgörenhet på agendan. 
I förrgår begav jag mig till de där hemmet som tar hand om gatuhundar jag skrev om, dog temple. Hälsade på alla 46(!) hundar o kunde inte slita mig från alla enromt gulliga hundvalpar, 10 st  åååh. ❤️❤️🐕
Michael som drev stället berättade hur vanligt de är att man slänger hundvalpar, speciellt tjejer för tydligen vill alla bara ha killhundar. Fiskmarknaden är ett ställe där det ofta slängs små valpar 🙈 han berättade om olika skador som endel av de upphittade gatuhundarna haft, stora hål rakt in till skelettet. Skabb. Brutna ben...
 
Simba, valpen ovan o nedan hade en taggtråd som fastnat runt om hela höften när han hittades. Stora köttsår rakt in i skelettet  .. Huvva 
 
 
 
Gathundar är verkligen ett otroligt stort problem i Indien. Tror de finns flest herrelösa hundar i hela världen här. Många är fina o snälla som man kan kela med. Många är riktigt elaka som man måste passa sig för o många är riktigt riktigt sårade o skadade. Som ingen bryr sig om. De finns ju så många av dem .. 
 
Michael driver stället genom donationer. Just nu var det redan 3 volontärer som var där o arbetade för mat o boende så de behövde inte direkt någon hjälp på plats.
Började ist spåna på ideer hur man kan få in fler donationer kom på en superbra idé! 💲💡🤗
 
Fick med mig Liz också så vi hade en superkul dag på arambol beach market igår. 
4 hundvalpar o en insamlingsbössa. 
 
 
 
 
Michael var med också o jag förvånades över hur han kommenterade att människor skänkte så små summor. Många gav 10Rs, vilket är 1.50 kr ungefär men likvärdig en guldpeng. Man får en liten kopp chai, en omelett i ett gatukök eller en liten yoghurt för en tiesedel. 
Medan jag tackade ödmjukast o vart genuint glad för varje 10a så muttrade Michael mer o mer. Snåla djävlar osv.... 
Aja, de e hans förlust om han inte vill ta till sig av all den glädje som liksom svämmade över vår lilla filt där på stranden.
 
Men jag såg glädjen i allas ögon som gav en donation. För det känns bra o hjälpa till. Det gör en gott, vare sig de står 10 eller 100 på papperslappen man knölar ner i myntspringan. 
Ja å vem blir inte glad av o se hundvalpar för del delen också, iih. 
Jag hade hur kul som helst o de var verkigen ett litet lyckorus som for genom kroppen när ja lämnade ifrån mig hundvalparna o pengabössan. Liksom, fan va bra du är Sara, du gjorde verkligen nåt riktigt bra här i ett par timmar. You go girl. 
 
 
 
 
Välgörenhetsmodet satt i även idag. På morgonens yogsklass frågade min tränare om några av oss ville vara med o spela in en film som skulle uppmärksamma fattigdomen i nepal. 
Hell yes. Så efter klassen drog vi ett par stycken o gjorde solhälsningar på stranden. Helt klart värt det även fast jag hörde en lsjukt irriterande röst i bakhuvudet som liksom upprepade kaffe  kaffe, kaffe ..
 
Har man inte på rutin att ägna sig åt välgörenhet så tycler jag att julen är ett riktigt bra tillfälle att ta tilvara på för just detta. Förra julafton var jag o Liz förresten på ett katthem här i Goa. I Kenya ett år hade vi godisregn för fattiga barn i slummen. I Sverige har jag lagat mat på härbärge o sett glädjen från hemlösa när de också fått julbord.
 
Jul. För mig betyder jul love and compassion. Det låter på nåt sätt bättre på engelska. Medlidande. 
Att ett av världens vackraste ord kan låta så negativt o gnälligt på svenska. 
 
Men att träna love and compassion genererar i allra högsta grad inre lycka. Å det var ju fsktiskt vad Jesus förespråkade.
 
Man måste inte volontärarbeta, speciellt inte på självaste julafton. 
Man kanske bara droppar ner en guldpeng i en tiggares kopp. Skänker varma vinterkläder till dem som fryser. Ger bidrag till julklappar till dem som inte har råd (frälsningsarmén bland annat har insamlingar som sedan familjer med dålig ekonomi kan söka), skänka pengar till en organisation o ge bort gåvokort i julklapp.... Ja ni vet själva att de finns så fantast mycket man kan göra.
Å alla alternativ kommer o få dig o känna det som kallas julefrid. 
Inre sann glädje. 
 
Glädje över att vi alla levande varelser faktiskt har ett samband. 
 
 
Taggar: Jul, Julklapp, Karmayoga, Love and compassion, Volontär, Volontärarbete, Välgörenhet;

B12 brist eller bara smittad av alla vimsiga hippies?

Kollar på everest. Eller de e väl som vanligt när ja kollar på film, den e mest på i bakgrunden tilsist. Svårt o koncentrera mig under en hel film även fast jag faktiskt delat upp denna o såg halva tidigare. Men den är sanslöst ointressant..  
 
I förrgår så hade jag en intressant förmiddag däremot. Efter morgonens yogaklass stannade jag till på affären för o köpa havregryn till frukostgröten.
Kom hem o insåg att jag glömt min yogamatta i butiken o fick gå tillbaka. Kom tillbaka hem o vände upp o ner på huset för o leta efter telefonen, kunde inte minnas om jag haft med mig den till yogan eller inte? Stannade till på affären påväg till studion för säkerhets skull, o jo visst jag hade lagt den på disken tydligen. Varför gubben inte kunde gett mig den när jag hämtade yogamattan är ju dock lite oklart ..  Men hur vimsig kan man va? 
 
Dagen innan de hade jag faktiskt skippat min kvällsträning, kände mig yr o trött men inte sjuk. 
Lite samma känsla idag. Vill bara vara inne med fläkten på o grdinen fördragen. Att gå ner på stranden är totalt olockande, känns som ett vidrigt alternativ. 
 
De värsta man kan göra när nåt är fel är o googla. Herregud då har man ju alla svinfarliga sjukdomar o döden är de enda man kan vara säker på. 
 
Även fast jag inte känner mig orolig så började jag ändå fundera på om jag kanske har någon brist. Å de kan ju faktiskt vara gabska troligt att jag har lågt b12. Jag äter inget kött o knappt några mejeriprodukter sedan ett par månader nu. En liten skvätt mjölk i kaffet e de enda. 
Min mage mår ordentligt mkt bättre utan men de är ju ironiskt om de ist lett till att ja fått b12 brist. Äre inte de ena så äre de andra så säg haha
 
Läste att man behöver äta ca 4ägg om dagen eller en halvliter mjölk för o få i sig tillräckligt me b12 som veg för övrigt
 
Har chattat .. Alltså jag älskar indien. Att ALLA har whatsapp o att de är inga konstigheter alls o messa sin läkare där... 
Ah så jag har chattat med några läkare o kollat om ja kan göra ett b12 test, även fast ja kanske inte alls har de så känns de vettigt o kollla upp. 
Jag vill ju äta så plantbaserat som möjligt så de känns värt hur som helst o kolla upp hur min kropp reagerar på det. Om jag behöver ta ett tillskott eller tänka över kosten. 
 
Har nån av er någon erfarenhet av b12 brist?
Man blir visst yr, trött o ja .... Glömsk haha av de. Innan de kan gå riktigt långt o leda till blodbrist. 
 
Aja, till nåt roligare.
Har också chattat, eller whatsappat? Vad säger man.. 
Med "Dog Temple" idag,  såg skylten från vägen när ja va på promenad här om dagen o vart nyfiken.. Som jag misstänkte så är de ett ställe för räddade gathundar som är i behov av omvårdnad. Skulle gärna vara där nån gång o volontärarbeta å de var mycket välkommet. Kul!
 
 Världens gosigaste valp kom o myste med mig på stranden tidigare i veckan  ❤️💞😍 
 
En annan väldigt gullig hund ja träffade på ett cafe i Mysore... Skulle för övrigt kunna starta ett hund-instagram-konto
 
Ps. Om du som läser funderar på o äta mer vegetariskt men är osäker på om man verkligen får i sig tillräckligt med protein så kan jag säga att det får du. Ja, till o med om man lever på pannkaka med grädde (köttätarnas svar på att de visst äter veg ibland) o dricker mjölk till. 
De finns en massa olika slags proteiner som kroppen behöver och alla proteinkällor som kommer från djurvärlden, alltså både kött o alla mejeripeodukter är sk fullvärdiga proteinkällor. Så äter man ägg, yoghurt, kvarg, ost, mjölk etc så får kroppen i sig alla proteiner den behöver. Äter man dock inte mejeriprodukter alls så är det viktigt att blanda spannmål o baljväxter eftersom de vegetariska proteinkällorna inte är fullvärdiga. Sojaprotein är nästintill fullvärdigt men inte helt o hållet. 
 
Eat more plants, do more yoga. 
🥑🥜🥗🍧🤸🤸🙏
 
 
 
Taggar: B12, Proteinkällor, Vegankost, Vegetarian, Vegetarisk kost, Vego;