Rutinerad januarivegan

Veganuary is over.
När Liz presenterade idén för mig att vi skulle vara veganer hela januari sa jag att det inte funkade för mig. Jag har mjölk i kaffet. Punkt. Så vare med det.
 
Sen låg jag vaken en hel natt o tänkte över mitt liv
Dramaqueen of a buddhist
🙄😰
 
Att dricka mjölk men samtidigt avstå från kött av miljöskäl. Äre logiskt de?
Ja. Man gör det man kan å vill. 
Sojamjölk i kaffet är vidrigt. Ja skiter i om alla isbjörnar dör o Asien svämmar över. Jag har mjölk. 🐄 Komjölk i kaffet. 
 
Men så satt den där lilla buddhisten på axeln hela natten o yrade om att man inte ska göra saker på rutin o att det finns nåt större här i världen än "ditt fucking ego"...
 
Jaha okej.. Så sista veckan i december hade jag en testperiod som vegan... Liksom prova o se om ja skulle kunna tänka mig o prova. 
Varje morgon svor jag över äckligt kaffe. På nyår åt ja ost och 1 januari vaknade jag upp som vegan. Tack o lov utan dreads o peace halsband. 
 
Min motivering löd
Jag vill hitta bra alternativ och få in en rutin på att äta mer plantbaserad kost ist för att välja animaliska produkter av vana. 
 
För de animaliska prudukter jag äter, så som paneer eller ägg, gör jag mestadels bara som en vanesak. Ja köper ägg för de e enkelt o billigt o paneer för att .. Ja de finns. Fast egentligen är ju tofu minst lika gott, billigare, nyttigare och klimatsmartare ... 
 
Så ist för o välja mejeriprodukter av bara farten så var min önskan att öppna upp ett par vegandörrar så att plantkost blir vanematen, så kan jag äta ägg o ost när jag verkligen är sugen på det. 
 
Utvärdering 
Första veckan drack jag knappt kaffe. 
Jag svepte en kopp med sojamjölk på morgonen medan jag i princip höll för näsan o tänkte på annat. 
Kände mig stolt, för att dra ner på mitt kaffeintag vill ju min yogalärare i Mysore att ja ska göra. Ja de e som att folk slutar dricka alkhol när de slutar röka... Vare sig anledning så äre ju bra liksom. 
Men sen hände de nåt. De vart liksom helt okej de där kaffet. 
Å värmer man sojamjölken så vart de liksom gott .. Riktigt gott
Så gott att jag nu ist har ökat mitt kaffeintag .. Well.  🙈
 
Resten har inte vart nå konstigheter. 
Jag har verkligen inga problem o avstå från mejeriavdelningen. Eller ja... Mejerihyllan
Utbudet är inte direkt som i väst. De finns yoghurt på påse, mjölk likaså (oftast i frysen dock). Paneer och singelförpackad cheddar cheeze.... Innehåller den ens ost? På turistaffärerna gåre iofs o hitta franska ostar men de kostar skjortan. 
Ja. Är de nånstans man kan köpa gryere för Ralph Lauren så läre ju inte va här iofs, med tanke på att en RL skjorta kostar typ 30 spänn nere på marknaden 😉 vilket alltså är betydligt mindre än den franska osten... 
 
Rutinen har bestått i att lägga bönor i blöt. 
Ja de va ju inte så jobbigt. Gäller bara o komma ihåg de. O de kokas ju av sig själv liksom, man slår bara på plattan o sen när min landlady skriker att de luktar bränt så äre dags o springa till köket ... 
 
Magen mår bra. 
De känns bra. Kaffet njuts de av som aldrig förr. 
🙏 #veganuary 
 
Råris med tofu, granatäpple och banan
 
 Bönor o linser med ockra
 
Mungbönor med morot, jordnötter o banan. En djävla massa masala, spiskummin o vitlök
Taggar: Bo utomlands, Buddhism, Indien, Vegankost, Veganuary, Vegeterian, Vego, Yoga;