Punktering

 
 
Sitter o väntar på att få supercykeln lagad, helt plötsligt så var det punktering. 
Men jag har en känsla av att det inte kommer kosta skjortan så de är bara en angenäm upplevelse 😃. Gubbarna som jobbar hänger på när ja skämtar men de verkar inte fatta så jättemkt engelska. Men de e ju skrattet som e de viktiga :) 
 
 
En gång hade jag planerat för cykelsemester i Sverige, hade en vecka ledigt efter midsommar. 
Det året var det dock kallare i juni än vad det hade varit på julafton.
Jag gjorde en sån "boka första lediga flygstolen" resa o hamnade i puglia - italien.
Hittade en cykeluthyrare som hade 3cyklar o välja mellan, till skillnad från indiern som bara hade 2 :) 
Jag hade en Mt. Bike från 90 talet, en riktigt stor o tung kärringhonda o denna lilla aluminiumcykel. 
 
 
 
Puglia ligger på klacken om man tänker sig Italien som en stövel. Så jag o minicykeln tog oss runt hela klacken vilken vart en trip på ca 40mil. Kom ihåg min tanke när jag precis drog ut ur staden o kom på att jag inte hade nån karta - nä men vad gör de för skillnad jag vet ju inte vart jag ska, så ja kan ju ändå inte cykla fel ☺
 
 
Sov på B&B efter vägen men en natt sov jag under bar himmel för de va så djäkla vackert.
Njöt av naturen, enormt häftigt landskap. Ville hela tiden förbi nästa krön, nästa krön :) 
Stannade o badade, åt god mat, träffade trevliga människor. Upptäckte mysiga byar. Stannade länge på vissa ställen, inte alls på andra.
 
 
 
 
 
 
Hade ett par riktigt underbara dagar.
Förutom en kväll, huh. Då hade jag tagit en riktigt lång etapp i ett och hela dagen hade besttått av oändliga stigningar.
Det vart mörkt och nästa stad va ett par mil bort, uppför ett riktigt brant berg. Jag var så slut i hela kroppen så jag fick lov o skrika mig uppför hela backen. Det är nog min absolut mest krävande fysiska prestation någonsin.
 
 
Men oj oj oj vad jag var värd o ta in på ett lyxigare hotell  när ja väl kom fram. Å shit va allt kändes bra igen så snabbt 😄
 
När jag kom tillbaka till slutdestinationen så slog de mig hur djävla puckat det faktiskt vart av mig o fara iväg utan punkteringskit. Så där hade jag tur alltid att jag inte fick en enda punktering! 
 
Ja nu verkar han va klar här ... Så ja ska cykla vidare :) 
 
 

Fet eller Fit

Har inte gymmat sedan jag helt överlycklig fann Golds i Mumbai ... Huh, 6v sedan? 
 
Med en stor sten, ett hopprep, yogamatta, en liten pall och en djävligt ranglig trästege så välkomnade jag Kelly från UK "Welcome to my gym, todays session is about ..." till att träna med mig på ashramets takterass 🤗 vi brukade köra en halvtimme HIIT efter kvällsyogan.
 
 
Men senaste så har jag haft sån enorm längtan till o träna tunga benpass. Vilket också har förvånat mig eftersom det är det sista jag har på min gym-önskelista.
Men de e ordentligt svårt o få till ett bra benpass som inte handlar om uthållighet när man inte har några vikter att tillgå. 
 
 
Så att det fanns ett gym här i Arambol gjorde mig helt överlycklig. Det känns awesome att ha ett gymkort i plånboken. Typ som att ha ett bolån men bättre, jag har slagit mig ner här. Jag har en fast punkt i livet liksom :)
Min fasta punkt heter "Fat Vs Fitness".
Haha jag dog när jag såg skylten. Tänk om ett gym skulle ha fått heta så i Sverige
Fet eller Fit 😨 haha herregud. 
 
 
 
 
Gymmet var väldigt litet, som ett hotellgym storleksmässigt ungefär. Men de hade inte låtit en massa maskiner sluka ytan, man bränner ju inte så mkt fett av o sitta o löka i en bröstpressmaskin heller. 
de fanns egentligen de man vill ha på ett gym.. Skivstång, hantlar å en kabel.
 Eller vill å vill ... Klart man vill ha en masssa mer grejer men skivstång å hantlar e ju definitionen av ett gym.
 
 
När jag såg mig själv i gymmets alla speglar så fattade jag ju vad mitt squatsug handlade om.
Iiih spillevinken 😮🙈
När jag var i tonåren vart jag retad för att jag inte hade några höfter. Å nu ärom tillbaka spillevinkenbenen 
 
 
De va inte många viktplattor som smackades på skivstången. Men det var längesen jag faktiskt brydde mig om att utvärdera hur många kg jag hanterar.
Det som är viktigt för mig är att jag gör mitt bästa, lyssnar på min kropp och dagsform men ändå pushar mig själv. Å jag hanterade precis den vikten som min kropp var kapabel för idag o det kändes svinbra.
 
 
Imorrn ska jag signa upp mig för en veckas ashtangayoga. En annan studio än sist...
kommer mest troligt göra dem jätteglada med att absolut inte ens vara i närheten av att ha magen mot låren i framåtfällning (inte ens med böjda ben) pga gym-stelhet imorrn ... men sen i slutet på veckan kan ja fälla ihop mig o lägga pannan mot smalbenen som vanligt ... Allt på grund av min otroliga yogalärare 🤗😍 hurra vilken utveckling! 
 
 
 
 
 

Flyttat

Oj ... Idag har jag inte riktigt hängt med själv riktigt.
 
Gick upp vid 5, svepte 2 stora kaffe o tog sen en promenad till arambol - grannstaden för att va med på ett ashtangapass.
I ashramet är det hathayoga som gäller o jag kände att de va dags för lite variation, så lätt värt en 40minuters morgonpromenad.
 
 
Passet var jättekul, ashtanga är mer dynamiskt vilket jag saknat. Dagens plan va  yoga, osen äta vattenmelon o läsa hela dagen på stranden 😊 Men det var visst tid för mer variation än bara en ny morgonklass 🙏
 
 
Hade sett en annons på facebook om en resort i Arambol som erbjuder en härlig blandning av yoga, dans, konst, meditation etc å dem var på jakt efter en ny yogainstruktör ... Så när jag ändå var i krokarna bestämde jag mig av ren nyfikenhet att dra förbi stället innan jag drog ner på stranden. 
 
 
Resorten är "lite av ett experiment" den här säsongen. Det är nytt, så "de får bli som de blir" helt enkelt berättade Vivek som driver stället  ..han är väldigt öppen för alla inputs och vill att alla som är där har att säga till om hur saker ska gå till. 
Jag fick en riktigt bra känsla på en gång. Resorten e jättestor o ligger jättehärlig till mitt i ingenstans typ. Helt fridfullt.
Så när jag druckit upp min kopp chai så kom frågan helt naturligt "när kan jag flytta in" ...
 
 
 
 
Två timmar senare var jag inkvarterad. Whop whop. 🤗 helt genomsvettig från att ha packat väskan som en riktig friluftstok, rullat kläderna o utnyttjat varenda millimeter. Fick ta 2hårklämmor i flätan så var allt med ...
 
 
Jag delar rum med en jättelång dansinstruktör som skulle dra ner på stranden o ta en öl ... För 3 dagar sen haha... Ska bli spännande o träffa henne. 
 
 
Säsongen drar igång i december så de e lite mjukstart nu o kicka igång de här stället. Skönt att de har inställningen om att de kanske kommer jättemkt folk o då blir de succe, eller så kommet de ingen alls o då chillar vi o gör yoga o har succe själva 😊 Det känns bra, jag tror vi kommer bli ett härligt gäng o ja tror de här kommer bli kul. 
 
 
Fick den godaste daalen någonsin till lunch o packade ner bikinin för o spendera eftermiddagen med min bok på stranden. Tänkte ja skulle hitta en cykel o hyra på vägen ner för de e ändå typ 20min promenad.
 
De spelar ingen roll vad man driver för business i Goa, man äger ett par vespor o har en "bikes for rent" skylt ovanför sina grönsaker eller frisörsstolar. Men som jag sagt förr, Indier rör inte på sig i onödan o att turister skulle vilja det har inte riktigt nått fram. När man tar en promenad blir man stoppad var 20e meter av nån som stannar o ska skjutsa en... Indien och Usa, utomhus är inte till att vistas i till fots... Så ah ...  att hyra en cykel utan motor va helt enkelt jättekonstigt att fråga efter. 
 
Men de va en latinamerikan som stod o fippla med en cykel på gatan för några dagar sen som berättade att han hyrt den i Arambol o ja hade tagit ett foto på uthyrarens visitkort.
De va en printad bild på en cykel, adressen var "near djungle dance cafe, Arambol" och så fanns där ett telefonnummer. 
Lyckades hitta de där djungelcafeet på Google o vände på klacken (vände på flipflopen...) o gick dit, lika bra o få de här gjort innan för ja kommer ändå inte kunna koppla av på stranden annars ...
 
 
Dock tog det 2timmar o gå till de där djungelcafeet för de låg verkligen mitt i djävla djungeln haha. Såg en 2meters orm och en leguan.
 
 
Beställde en sodawater lika uttorkad som johan ulveson är i yrrol när han kommer upp till cesar på berget..
När ja hade en röst igen så ringde jag de där numret på visitkortet så kom de en liten kille o hämtade mig på vespa. De va inte alls så himla nära, men allt e ju relativt. När jag satte mig på cykeln för o dra tillbaks så såg ja en skylt att ja inte ens va i Arambol utan nån annan stad... 
 
 
 
 
Men en cykel satt ja på iaf. En riktigt snygg indisk vintage cykel. De fanns den och en asvobblig mt.bike o välja på ... men ja ska tillbaka om en vecka för då skulle han få tillbaka 3 andra cyklar.
 
 
Men jag älskar cykeln. 
Jag älskar Arambol. Å imorgon ska jag köpa en vattenmelon, gå ner o lägga mig på stranden, å läsa en bok 😊 Inget annat.