Review

Så hela oktober har gått, en månad i Indien.
Jag flög ner till mumbai och förälskade mig i denna enormt stora stad. Hade ett par dagar och landa i alla nya intryck och förbereda mig inför vipassana. 10 dagars tyst meditation. Har endast skrivit ganska kortfattat egentligen om min upplevelse därifrån. 10dagar i fullständig tystnad, utan några personliga saker, 10h meditation om dagen... jag är förvånad att ni inte har ställt fler frågor. För helt begripligt är det väl ändå inte?

 

Tog några dagar o bara njöt av ett badrum som va större än hela min gamla lägenhet i Hammarby sjöstad, stora koppar kaffe, bicepscurls på Golds, wifi och facebook.

 

Sedan åkte jag med nattbussen till södra Goa till ett riktigt lyxretreat. En magisk sandstrand full med rika människor som bara älskar yoga och kokosvatten. Det var sagt att jag skulle hålla yogapass där men dem hölls av någon annan och jag fick styra upp bokningssystemet i excel. Man tror liksom de e ett skämt när någon tar fram en liggare som är dubbelt så stor som en såndär stor skämt nyhetstidning i Amerika, vem har så stora armar eller så stort frukostbord så man kan läsa en sån tidning?
Nya rutiner, digitalisering, effektivisering och lite mer ordning o reda behövdes verkligen i den där receptionen. Tack men nej tack, de får ni fan styra upp själva jag drar.

 

Såg en svinstor flygekorre, bytte buss till förbannelse och hamnade tillslut på världens bästa Yogaashram i norra Goa. Här har jag vart i lite över en vecka nu och är otroligt tacksam för varje dag.


Bor och jobbar med yoga i Indien alltså. Har tecknat ett telefonabonnemang, köpt en egen yogamatta och kört vespa i enorm intensiv trafik där man använder tutan mer än gasen.

Jag älskar soluppgången, jag älskar doften av masala och rökelse, jag älskar människorna runt omkring mig, jag älskar stranden, jag älskar den färska frukten, jag älskar djuren, jag älskar musiken, jag älskar lugnet, jag älskar solnedgången.


Håller en yogaklass om dagen med varierat tema, ibland mer intensivt ibland lugnare. Jag mediterar, jag springer, jag deltar på yogaklasser, jag badar, jag upptäcker, jag njuter, jag trivs.

 

 
 
 
 
 
Taggar: Ashram, Goa, Indien, Livsresa, Meditation, Mumbai, Vipassana, Yoga;

Du bestämmer vem du vill vara

Ofta får jag höra av andra att de önskade att dem var lite mer som mig. Lika stark som mig, lika fokuserad och målinriktad. Lika harmonisk, lika energisk. Lika självständig som jag är. Såklart blir jag jättesmickrad även fast jag egentligen blir lite ledsen. 
Att ha förebilder är enormt viktigt, jag har inspirationsförebilder i alla områden jag vill förbättras inom .
 
Men det går inte att önska att man vore någon annan, det kommer aldrig leda någonvart. Du kommer aldrig utvecklas om du tror att de där egenskaperna du vill ha tillhör någon annan. 
Inspireras om vad du vill, bestäm dig och upplev dig själv som den du vill vara. 
Du är stark
Du kan
Du är harmonisk
Du är energisk driven och spontan
Du är du. En unik individ. 
Du är vad du vill
 
 
Varje morgon mediterar jag, sedan skriver jag i min dagbok/drömbok. Där samlar jag mina mål, visioner .. både lång och kortsiktiga. Jag reflekterar över min personliga utveckling. Vart är jag påväg, måste jag byta håll eller är jag på rätt spår? Vad är min känsla för dagen. 
Det är alltså ingen dagbok där jag skriver dagens outfits eller vem jag lunchade med på stan. Jag skriver på morgonen, det är en förberedande dagbok. Jag förbereder mig för dagen som jag har framför mig så att jag kan vara den jag vill vara.
 
 
Varje dag sätter jag också upp ett känslomål för dagen. Bara ett enda så att verkligen kommer ihåg det och kan påminna mig om det under dagen. 
Det beror mycket på om vad jag har för situationer framför mig. Ibland måste jag sätta upp mål om att vara positiv, att vara glad hela dagen, att vara social. Ibland vet jag att jag ska träffa någon jag har svårt för, då kan dagens mål vara att vara så bemötande som möjligt mot den personen. Det skiljer sig och det kan vara precis vad som helst, bara du bestämmer vem du vill vara idag. Men det är enormt viktigt. 
 
Det är enormt viktigt att du tror på dig själv, tvivla aldrig på att kan vara den du vill vara.
Meningen med livet tror jag är att uppleva sig själv, uppleva sig själv som den man är. 
 
 
 
Det är först när man upplever sig själv som den man är som man verkligen älskar sig själv på riktigt. Å de e först när man har så mycket kärlek till sig själv så de svämmar över som man verkligen kan dela med sig det till andra. 
Det är då man upplever vad livet handlar om, eller hur? 
Taggar: Meditation, Personlig utvecklig;

Så himla modig!

Oh my ...vilken dag.. 
Gick upp supertidigt men fick ändå vänta aslänge, hade också sprungit en mil men fick som ingen frukost direkt. Aja tillslut fick ja iaf vespan som jag med skräck i ögonen hade hyrt... Livrädd. 
Tänker bara på när jag o den där galna australiensiska tjejen i thailand vurpade. Men vafan, ja bor ju här nu. Ja kan ju inte undvika trafiken där ja bor  ... 
 
 
Susade iväg ... Å de kändes fantastiskt härligt. Jag kände mig så modig o fri! Asmodig faktiskt! 
Drog till ett gammalt fort några mil bort med helt bedårande utsikt, riktigt fett ställe. 
Men sen djävlar i mig slog hungern till, å värmen å allting på en gång.
 
 
 
Hmm, man ska alltså ta av sig solbrillorna i selfies så syns inte kameran ... 
 
Å allting gick ju bra med den där vespan sålänge ja körde, men sen vet jag verkligen inte va som hände. Men ja skulle bara parkera utanför restaurangen å ja va verkligen så djävulskt hungrig, så gasade jag rakt in i muren så hela frontskärmen trycktes in mot framhjulet o sprack. Hela restaurangen skrattade o jag ville dö.
 
 
Svalde stoltheten o bestämde mig för att iaf gå o sätta mig där, beställde. De hade inte de ja ville ha men kunde göra nåt liknande. Fick nåt thaiinspirerat, i såndär tjock äcklig sås de gör på en massa socker. De va svinäckligt å jag vart så in i helvete besviken för ja hade längtat en hel vecka på att gå på restaurang. Så åt asfort bara för o få i mig nåt
 
 
Köpte frukt o drog ner på stranden. Kände mig helt värdelös. Hetsåt all frukt på 2sekunder o kände mig ännumer värdelös och så djävulskt negativ. Fick första enorma nickotinsuget, berättade ju att ja tom glömde bort att ja va snusare när ja va på vipassana för ja va så fokuserad på meditationen. 
Har observerat några gånger att ja känt mig nikotinsugen men inte ett dugg sugen på snus, har låtit känslan passera förbi. Men nu kände jag tom för o ta en cigg... åka hem gråta o tycka synd om mig själv. 
 
 
Sen sköljde förnufet över mig, vafan håller jag på mig. Såhär vill jag verkligen inte må. Så mitt på stranden satte jag mig helt sonika o mediterade, de va min enda utväg. Förvisso lite mer naturligt o göra så här i Indien, hade aldrig satt mig vid matsbosjön i hedemora o mediterat tex. Då hade väl nån ringt säters ...
Hur som helst, hörde alarmet, slog upp ögonen och mötten av insikten av vilken otroligt vacker plats jag befann mig på. Jag var helt lugn i hela kroppen och bara glad. Vafan de va en olycka, sånt händer o de e ingen ide o känna sig dålig över det. Å de va ju bra att jag kunde stoppa mig själv när ja vart nikotinsugen o började hetsäta för att stoppa negativa känslor, tack till mig själv att jag observerade mina känslor. 
Vände det negativa till något riktigt postivt, tog väskan o njöt av en väldigt härlig promenad längs stranden. 
 
 
Sköna badkor
 
 
 
Sen trotsade jag min stora stora skräck igen o körde med vespan in till storstan, massa trafik. Huh så otroligt läskigt, jag kör ju tex en omväg runt sthlm varje gång ja ska upp till dalarna för ja hatar o köra i trafik ... 
Men de gick bra o jag unnade mig själv lite shopping.
Vågade stanna kvar länge på marknaden o ta de lugnt - jag kan köra i mörkret på en helt okänd väg tillbaka, det kommer gå bra..(de va alltså inte samma väg).. 
Å ja ta mig tusan de gick ju sjukt bra de med! 
 
Besökte Goas största frukt & grönsaksmarknad de va jättenajs
 
Sitter på en restaurang nu o dricker en kopp te efter en jättegod kokospaneer. De e några ryssar som spelar asflummig musik o jag känner mig helt slut efter dagens känslostorm faktiskt. Jag säger de igen, fan va modig ja va som körde vespa helt själv!! 
Å va modig ja va som faktiskt satte mig helt bara sådär o mediterade mitt på stranden. Va modig ja va som vågade se mina känslor o vända på dem. 
 
 
Nu ska jag vara modig igen o åka tillbaka till ashramet och visa upp den trasiga vespan ... Huh ... 
Taggar: Goa, Meditation, Mindfulness, Personlig utvecklig, Våga;