Gurus, förebilder, inspirationskällor, idoler

Om jag har haft en guru? En andlig ledare.
 
När jag utbildade mig till yogalärare hade jag meditation 1-2ggr dagligen på schemat. Vi arbetade oss igenom en mängd olika metodiker. Dock var denna lärare för oerfaren för att kallas guru.
 
Under mina vipassana's så har vi ju haft en lärare som helt klart är som en guru. Varje dag finns tid att besöka denna lärare för att ställa personliga frågor o bli vägledd. 
 
Men nej, ja har inte haft någon guru... 
Men ja, jag skulle verkligen vilja ha en. 
Som med precis allting så behöver vi hjälp om vi vill utvecklas.
 
Om jag skulle vilja lära mig o segla skulle jag börja med seglarlektioner. Eller... Logiskt sätt så skulle ja väl de men sanningen är väl att jag är idiot nog för o ge mig ut helt själv på havet med en seglarbåt om de kanske inte fanns en lärare tillgänglig just där o då. 
Får ja för mig nåt så brukar de liksom behöva hända inom 10min helst... o vadå "hur svårt kan de va" 😍
 
Men... För o förbättras, utvecklas.. Så är det helt självklart att jag skulle ta hjälp.
Det är därför jag gått så otroligt många utbildningar, kurser, workshops och självklart haft egna pt.tillfällen.
 
Jag ser redan fram emot nästa vipassana tillfälle.
Men jag ser verkligen värdet i att jag skulle haft en guru under tiden som kunnat guidat mig. 
Jag har bara inte hittat någon .. 😶
 
Men lika viktigt som att hitta en bra lärare är det att ha förebilder. Flera stycken. 
Jättemånga. 
Så man kan plocka det bästa från var o en som passar ihop med sin egna utveckling. För ingen människa är ju exakt som en själv .. O man ska ju inte bli sin idol.
 
Idoler, förebilder, influencers
Stora kända profiler, vänner, kollegor, bekanta. 
Tillåt dig att se på dina vänner som idoler, det kommer bli en ganska häftig upplevelse. 
 
Min senaste idol var min kollega Allis på cavo spada. Djäkla stark tjej. 
Jag blev imponerad, motiverad, inspirerad. Å de är väl just så en idol ska få en o känna. 
 
På Gotland hade jag en grupp seniorer jag tränade med 2ggr i veckan. 
Sånt otroligt privilegium o få träna ett helt gäng idoler. 
Exakt så vill jag också åldras tänkte jag varje tisdag o torsdag o fylldes med inspiration. 
 
Många av mina kunder har vart mina idoler. De har inte gett upp i svåra motgångar, de har vågat, de har velat.
Styrkeklubben. Oj oj vilka idoler. 
 
Marica.
En av mina absolut bästa idoler. Fatta att kvinnan beställde gymprogram på postorder 
Hahah du kanske inte ens vet va de e 😋. Men de va inte många tjejer som vågade gymma när de va helt nytt. Fria vikter avdelningen är ju fortfarande livsfarligt område för vissa. Som de skuggade områdena är för Simba. 
Men är det nåt Marica kan så är de o våga. Hon vågar allt. O hon insperar så djävla mkt i att våga, hitta sitt sätt, prestera på sina villkor, utmana på sin nivå. 
Stark. Ödmjuk. Kärleksfull. Snygg. 
Snackar aldrig skit om andra heller.
Hon är helt enkelt en superkvinna på 60 år. Idag. 
 
Stort Grattis på födelsedagen Marica. Du inspirar mig enormt inför mitt egna åldrande.
 
❤️💜💙❤️
 
 
 
Marica har förresten en insamling till Djurens rätt i o med hennes 60års firande
Hur inspirerande är inte det för övrigt
 
https://www.facebook.com/donate/589618814754270/
Taggar: Förebild, Guru, Idol, Idoler, Influencer, Inspiration;

Söndagslista 15 juli

Vad har varit bäst i veckan?

Känslan när jag tittade på schemat i fredags kväll o upptäckte att jag var ledig dagen därpå. Wow 😍

 
 
 

Vad har varit sämst i veckan?

Att en man satte sig brevid mig o runkade på stranden 🙈😨 På min lediga dag. 

 
Ledig dag, turkost hav, ny bok ... Å en strandrunkare... 

 

Vad har du sett/läst?
Patrioterna. Ingen fiktion även fast det likväl skulle kunna vara det. En grupp invandrarmotståndare anser sig göra samhället en tjänst genom att helt enkelt plocka bort vissa människor. Tänkvärd, realistisk och spännande bok

 

Yoga Mala. En kursbok om ashtangayoga. Lite kort om the eight limbs och sedan foto med förklaring till alla positioner i primary series. Lite för simpla förklaringar men fin bok

 

Sten för sten. Gårdagens strandbok som jag sträckläste som en spänningsroman skall o avslutade samma kväll innan läggdags. Den skulle vara riktigt riktigt spännande men de kan jag inte riktigt hålla med om. Det gick fort att lista ut hur slutet skulle formas o trots att den handlade om 8kvinnor i en självhjälpsgrupp så hade den ingen tänkvärdhet kring det heller. 

 

Mordet. Jajjemen, denna vecka har ja sett nåt också🙈😉. En kriminalserie på SVT med Kjell Bergqvist & Göran Ragnerstam. Förstår inte hur serien ändå kan vara så oerhört seg. Har förvisso bara sett ett avsnitt, men den timmen tog då aldrig slut. Å ja minns knappt nu vad de handlade om. Så spännande va de... 

 

Har du känt dig deppig?

Jaha. Så ist för o svara nej på frågan om jag gråtit så får ja känna efter om ja känt mig nere. Och ja. Deppig är ju fel ord för deperimerad är ja inte. Men jag har känt mkt saknad. 

Vad längtar du efter?

A L L T  

Vad vill du tipsa om?

Att de går o njuta djävligt mkt av sommaren fastän man inte har semester. Speciellt i sverige däre e så ljust. Man kan faktiskt va så galen att man sticker ut o fiskar en kortis mellan 06 o 07 me en polarkaka nedknölad i fickan. Eller pallar rabarber ur grannens rabatt en kväll o går sen över o bjuder på paj. Ta vara på sommaren alla dagar. 

Vad är du tacksam över

Att jag bor ett stenkast från en otroligt vacker utsiktsplats. The hill of the three crosses  Är ett perfekt ställe för kvällsglass i solnedgången till exempel 🤗

 
 
 
 

Nåt bra med mina dagar

Jag har tränat riktigt bra den här veckan. Har hittat rätt känsla i mina yogapass o ser hela tiden fram emot nästa gång jag får rulla ut mattan igen. Det är höjdpunkten på mina dagar. 

Nåt jag kunnat gjort bättre

De här är absolut veckans svåraste. Även min viktigaste. Så ist för o fokusera på nåt jag gjort bra så behöver jag för mitt egos skull fråga mig själv vad jag faktiskt inte gjort så bra. Eller iaf kunnat gjort bättre. En exremt känslig fråga, nervöst, blottande. 

Ok... 

Denna vecka så hade jag kunnat ansträngt mig för o vara lite mer för mina kompisar. 

Bra grej med mig

Att jag fortsatt äta helt vegetariskt trots att utbudet av vegokäk suger riktigt ordentligt här. Men det känns bra för mig o göra det. 

 Mmmmh ... Aptitretande 

Bra sak i mitt liv

Jag sticker ut ganska mycket. Vilket gör att människor kommer ihåg mig o känner igen mig. Det är kul. Tex när nån kommer fram efter en klass o berättar att de tränat med mig förut. Superkul! 🤣⭐❤️

 

Taggar: blogglista, söndagslista;

Yogaresa till Egypten i vår

Egypten. Vem vill inte åka dit liksom 😃
Är enormt glad att få privilegiumet att gästspela på Apollos nya sporthotell Aqua Vista i Hurghada. I vår kommer jag att hålla 3st yogaveckor mellan 14 mars - 4 april 🤸🤸❤️

 

Först ut kör jag o Allis en gemensam teamvecka med WOD och Yin Yoga 14-21 mars.

Det kommer bli en djäkligt rolig vecka med tuffa Workout Of the Day i en helt ny crossfitbox uppe på takterrassen. Kvällarna avslutar vi med att ge kropp o sinne förutsättningar för återhämtning o nedvarvning i form av Yin Yoga. 

Efter det håller jag 2 temaveckor med inriktning yoga och meditation 21 mars - 4 april. Vi kommer starta dagen med Ashtanga Vinyasa klasser som är en dynamisk och fysisk form av yoga. Några kvällar under veckan så får vi även här härliga yin yoga pass för kropp o sinne. Dessa klasser kommer vara lite längre och inkludera en meditationsdel och en längre avslappningsdel. Du kommer känna dig mjuk, lätt, avslappnad och alldeles alldeles underbar 😍

Aqua Vista är Afrikas största och mest kompletta sporthotell med tillhörande hotellgym och ett stort utbud av sportfaciliteter för både proffs och vardagsmotionärer.

 

För simmare finns en nybyggd olympisk 50-meterspool. Inomhusgymmet är över 600 kvadratmeter stort och det finns såklart även ett utomhusgym.  

 
 
Efter träningspasset svalkar du dig i en av de två stora poolerna eller i hotellets takpool. Sen käkar du riktigt bra mat i någon av hotellets restauranger 😃😃
 

Nu hoppas jag verkligen att jag sålt in de här riktigt bra till dig så du bokar din resa redan nu! Det kommer verkligen bli helt magiskt.

Ps. Förutom träningspassen som erbjuds under temaveckorna så finns det ett helt komplett träningsschema. Å de där stora gymmen, å padletennis, å volleyboll å cyklar å de å de å de ... 🤣

 
 
Taggar: Aqua vista, Ashtanga, Ashtangayoga, Crossfit, Meditation, Träningsresa, Vinyasa, WOD, Yinyoga;