Smuggla in mat på meditationscenter?

God morgon!
 
Helt nyvaken på fotot.
Sov länge, ända till 7.30 😊 har verkligen sovit så himla bra de senaste veckorna .... sedan jag började med Ashtanga faktiskt 😮 kan det ha ett samband? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 När jag gjorde vipassana i oktober sov jag inte alls bra. Hungern drev mig till vansinne.
Frukost 6.30, lunch 11 ... sedan var det bara lite frukt vid 17.00, för dem som gjorde vipassana för första gången. Vilket alltså innebär att jag inte kommer få någon eftermiddagsfrukt den här gången ...
 
 
Å ena sidan vet jag att man mediterar bättre när man skär ner på maten. Å andra sidan var de där sömnlösa nätterna med extrem hunger riktigt jobbiga. Dessutom var det jobbigt o äta lunch för man visste att man inte skulle få någon mer mat sen så det vart som ett stressmoment.
Såklart kommer jag inte ta med mig massa kakor o chips eller bunkra upp hela väskan med bullens pilsnerkorv. Men funderar på o ta med havregryn o göra lite gröt typ... 
 
 
Ser verkligen fram emot att göra om meditationskursen. Det är tystnaden jag längtar mest till, 10 nya dagar med nobel scilence. Det fokuset som tystnaden ledde till är obeskrivligt. Jag kan inte med ord förklara hur mäktigt det var att ha det starka fokuset under så många timmar per dag o vara så djupt inne i meditationen. 
Jag kände starkt under min förra vipassana att jag ville göra en till medan jag var här. För att gå vidare o få delta på 20dagars vipassana måste man dessutom först ha gjort 4st 10dagars tror jag det är. 
Första gången var allt nytt såklart. Men denna gång har jag dessutom mediterat med vipassana tekniken i några månader och har fler frågor till läraren. 
 
 
Skrev ju om förra gången då jag överraskande påmindes om att jag bara några dagar tidigare varit en snusare. Under meditationen så glömde jag helt bort att jag annars haft ett stort nikotinbegär. Efteråt så har tanken på att stoppa in en snus under läppen känts jättemärklig, liksom äcklande. 
Har träffat några som varit rökare innan vipassana o de säger samma sak, att de efteråt inte haft en tanke på cigaretter. Läste i min yoga sutras bok hur det fungerar, om hur personlighetsdrag, vanor, beroenden etc lagras in i vårt sinne/mind som samskaras. Att ta en snus är lagrat som en samskara och ger vår mind ett åtråvärt minne och därmed begär av att upprepa snusandet. Men genom meditation så rensar vi vårt sinne från såna minnen - å mitt snusberoende är verkligen ett bevis på att det fungerar.
 
 
Ni borde förresten se dokumentären om vipassana i tihar jail och hur det påverkat fångarna där
Doing time doing Vipassana 
 
 
Well well, vipassana börjar imorgon. Nu ska jag packa iordning o ge mig av på pilgrimsvandring, tror det kanske är berget på fotot jag ska bestiga 😊 
 
 
 
 
Taggar: Meditation, Tiruvannamalai, Vipassana, Yoga;

Södra Indiens vackraste stad

Bussresan till Tiruvannamalai tog betydligt längre tid än jag hade räknat med. Hungrig.
Personalen höll på o räkna kassan inne på affären men jag fick lov o springa in o köpa en yoghurt, utanför var fruktståndet fortfarande öppet.
Det var bäcksvart o svårt o hitta till mitt guesthouse men tillslut kom jag fram .. å tillslut kom nån dit o kunde öppna åt mig ☺ 
Trött, hungrig, sliten å allt de där. 
Hade missat att det tydligen var delat badrum, de satt en tant i det gemensamma rummet utanför toan och badade fötterna 😨.
Sängen hade inte krispiga lakan. Okej, 1 natt .. byter ställe imorgon.
 
 
Yoghurten köpte jag på påse, de fanns ingen skål, glas/mugg där vi vattenkokaren. Men efter att fått i mig en vattenmelon iaf så kändes allt helt plötsligt så mkt bättre. Sängen såg precis ut som alla andra indiska sängar o de va inte ofräsht nånstans. Funderade en stund på hur mkt hunger påverkar ens tankar.
 
 
Sov himla bra, vaknade o gick upp på takterrassen.
WOW ... där var saken klar. Jag byter absolut inte ställe 🙏 sitter uppe på takterrassen nu i solnedgången, längtar tills imorgon då den kommer gå upp bakom bergen igen. Men det är väldigt vackert åt det här hållet med.
 
 
 
Åkte långt långt bort till ett yoga retreat o hade en hel förmiddag med hathaklasser. Ni ser ju själva hur vackert shalan låg 🙏, att få yoga i sån här miljö inspirerar verkligen!
 
 
 
Efter lunch tog jag en långpromenad där på landsbygden innan jag for tillbaks till staden. Önskade att jag också hade en get o gå ut o gå med 🙌
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har snabbgooglat. Men Tiruvannamalai är en helig stad nånting nånting shiva. Nånting man ska besöka den här staden tillsammans med andra heliga ställen under ett år, antar att ganga river och typ varanasi är inkluderade där. 
Det finns en pilgrimsvandring upp till högsta bergstoppen.
Jag ska klicka på ngn av länkarna i googlingen o läsa lite mer, men imorrn bär de av på pilgrimsfärd! 5h upp till toppen, sover kvar i ett tempel som finns där o väntar in en riktigt helig soluppgång 🙏 sen går ja raka vägen ner o uppdaterar bloggen 🙌🌟
 
 
 
 
 
Taggar: Pilgrimsvandring, Tiruvannamalai, Yoga;

Bengaluru

Sitter o väntar på bussen till Tiruvannamalai, staden som jag aldrig kommer lära mig vad den heter.
Ska bli skönt o komma dit, vissa kallar det en helig stad. Den ska vara väldigt vackert belägen i bergsmiljö.
Jag längtar till tystnaden. Å tyst ska det bli. 10dagars vipassana väntar igen med nobel scilence. 🙏
 
 
Bengaluru är en väldigt ren stad. Tydligen Indiens renaste tillsammans med Mysore. Men det bor nästan 10miljoner människor här o alla har en varsin tuta som de använder till fördärv. Det var skönt o bo en bit utanför stadskärnan, både igår o idag när jag vart inne i centrum har jag blivit helt slut på en gång. Hur rent det än är så är ljudnivån minst sagt påfrestande. 
 
 
Gjorde ett försök o besöka marknaden igår men jag vände på engång, alldeles för intensivt. Drog ist till nästa punkt på listan över saker man tydligen ska göra här; luncha på 13th floor.
De fanns visst 2 restauranger där uppe på 13e våningen ... ena med lite fetare utsikt över staden, den andra med lite fetare lunchbuffé....
Lite tråkigare utsikt alltså ...men maten var helt fantastisk!! Om ni nån gång åker till Bengaluru måste ni käka där!!
 
 
 
Fortsatte o beta av turistlistan o besökte stadsparken, svintråkig men tyst 🙏
 
 
 
Precis som man fyller lungorna med luft innan man ska befinna sig länge under vatten tog jag ett riktigt djupt andetag o begav mig in på den stora marknaden idag. 
De var egentligen bara skit där men hittade tillslut ett par nya flipflops och en väckarklocka. Det är ju helt omöjligt o inte vakna på vipassana centret kl 03.30 när tjejerna går runt o skakar i de där klockorna tills armarna ramlar av på dem... men de är ändå skönt o ha en egen. 
Hittade även en halsbandsklocka. Eftersom jag varken har ngn mobil eller armbandsur så har enda alternativet varit att behöva släpa runt på surfplattan om ja så bara ska ta en promenad men behövt hålla koll på tiden ☺
 
 
 
Taggar: Bengaluru, Indien;