Orolig, rädd, nervös

Orolig & nervös, inte vet jag vilket men jag kan nog skriva under på att jag känner dem båda närvara.
Påväg in för operation nu. Äntligen. 
 
Jag är inte orolig av mig som person. Det ligger liksom inte i min natur. 
Men djävlar i mig vad nervös jag var när de gick ut med att alla plasthandskar var slut i länet så alla operationer ställts in. Ja gick på tå o fick hjärtsvikt varje gång telefonen lät - nu får jag samtalet om att de blir uppskjutet en månad till. Huvva. Men leveransen hann komma innan de va min tur - thank God! 
 
Natten till i måndags vaknade jag upp o var dödsförkyld. Ja nu är de kört iaf sa orosdjävulen där på axeln. Nu kan du inte operera dig. O hela måndagen (well ja mådde bra på morgonen sen gjorde jag misstaget o åka till kupolen av alla ställen... , smart) o gårdagen har jag befunnit mig i nåt slags sjukt lidande. Fysiskt magont men också sådär psykiskt magont ni vet, huvudvärk, feber, smärta från njurstenen, halsont, till o med ont i tandköttet... Herregud. 
 
Idag vaknade jag iaf feberfri o förkyldsäker. 🙏🙏
Duschade med den dyraste tvålen ever. Descutan, kostar 180 spänn på apoteket men kändes totalt olyxig. Inte ens lite lavendeldoft kunde de bjuda på. 
Gick ner till bussen, bäcksvart kallt o djävligt. Djävla Sverige, djävla väder. 
Men så kom de en till kvinna till hållplatsen o hälsade med ett trevligt god morgon   🙏 ett litet godmorgon o jag vart helt lycklig. Tack. 
Vi ser en dam längre bort på gatan som haltar en aning. När hon ska gå upp på trottoaren snubblar hon på kanten o faller. Jag o godmorgonkvinnan springer fort fort o hjälper henne upp. Allt gick bra o vi skapade en ganska fin stund där i väntan på bussen som skulle oss 3 till lasarettet. Man är verkligen aldrig ensam om som smärta 🤗
 
Sist hade jag inte en uns oro inför operationen, däremot var jag väldigt nervös o lite rädd för själva narkosen. Jag har en tendens o få panikångest när jag blir yr men jag tänkte på crepes o försvann på 2sekunder. 
Den här gången är jag således inte orolig för narkosen... Men .. Fan tänk om inte den här operationen går bra heller? Jag kan inte förneka att jag gått med dessa onödiga tankar de senaste. De verkar ju helt ärligt vara ett gäng klåpare som jobbar på lasarettet så kanske tar de ut stenen men glömmer plasthelvetet kvar🙈🙈 nä, blä
Haha. 
 
Nåt annat som tar upp mycket av min tankeverksamhet är mitt djävla visum. Jag har ett sen tidigare som går ut i januari, men jag sökte om ett nytt så jag kan stanna mina 6mån. Handläggningstiden kan såklart dröja o saken gör de inte bättre av att jag är totalt inkompetent när de kommer till formulär. Alla gånger jag sökt har jag fått sökt 2gånger för de e nåt varje djävla gång jag missat o fyllt i ... så oron är alltså stor att jag inte ska hinna få visumet till helgen 🙈
Well, igår fick jag reda på att jag fått avslag. Jag har redan ett aktivt visum. 
Så djävla bra att agenten iaf ringde upp o sa de o inte bara skickade tillbaka passet som de brukar gå till. Så de skulle försöka få till en ny prövning idag. Håll tummarna!!!
 
Jaja. Nu e jag framme på lasarettet. Allt kommer gå bra. De e så onödigt o slösa energi på o vara orolig.... Jag ska prata vidare med tanten brevid mig här, hon är mer orolig än mig.
 
 

Vi har alla en Sverigedemokrat på övervåningen ibland

Om det blir ett 3e världskrig när oljan tar slut kan man fråga sig. Vad som ororar mig mer är vad som händer när färskvattnet tar slut. Den nya generationen har miljön som sitt absolut största orosmoment. Med all rätt, mina 5års miljöstudier på universitetet ingav inte direkt några hoppfyllda tankar om framtiden. 
 
Men det finns en annan sak som skrämmer mig mer än någonting annat. 
 
Hat
 
I Sverige har vi ett parti som mest troligt kommer styra landet efter nästa riksdagsval. Sverigedemokraterna. 
Jag är livrädd. 
 
Under 90 talet när jag växte upp hade vi en boom av skinnbulor i Sverige. Den var extrem stor i Dalarna där jag bodde. Jag är ändå glad att jag fick bevittna rasism vid så tidig ålder för jag hade så bra föräldrar som lärde mig att vi tar avstånd från det. Vi valde att t. om jobba aktivt mot rasismen i vår familj, vissa metoder kanske lite mer kontroversiella än andra....
Hur som helst har jag alltid levt med tankesättet att jag tar avstånd från allt som berör främlingsfientlighet och tror på alla människors lika värde. 
 
Men det är lite där det skär sig. Om alla är lika mycket värda så borde ju de med främlingsfientliga åsikter också vara värda?
Jag har alltid aktivt valt att plocka bort människor som dessa från min Facebooksida. För att visa att jag inte accepterar sånahär åsikter. Jag tar helt o hållet avstånd från er idioter, klick, hejdå. 
 
Men så hände det en grej för ett litet tag sedan. Jag var hemma hos en väldigt nära vän över en helg. Min vän bor i sin tur inneboende hos en kompis till honom och hans flickvän.
Dina vänner mina vänner, så funkar det eller hur? Jättetrevlig var han och jag trivdes bra i huset. Men så berättade min kompis vid ett tillfälle att hans vän, hyresvärden, är Sverigedemokrat 😱😱.
För mig vart det en enorm utmaning hur jag skulle förhålla mig till det. Nu kunde jag inte bara gå in på inställningar o välja bort problemet i ett klick. Jag BOR under samma tak som en Sverigedemokrat. Jag dricker en Sverigedemokrats kaffe. 
 
Herregud. 
 
Men tillbaka till grunden till min rädsla. Hat. 
Det är Hatet jag är rädd för. Så jag kan inte svara med samma mynt. Jag kan inte hata den här människan.
 
Hat föder hat
 
Hatar vi människor med osympatiska åsikter så kommer deras hat växa sig större. 
 
Jag valde att söka information i minnesbanken vad jag lärt mig från mina buddhiststudier. 
Alla människor befinner sig på olila nivåer av själslig utveckling. Inget av dessa stadium är bra eller dåligt, det är bara olika. Därför kan man inte se ner på personer som utvecklats mindre. Större delen av jordens befolkning har inte möjligheten att utvecklas själsligt, jag menar det är en ENORM lyx för mig att jag kan avsätta 1-2 timmar för meditation varje dag. Jag behöver inte gå flera mil för o hämta färskvatten tex.
Jag tror på reinkarnation och jag tror på att vi utvecklas under flera livstider. Det tankesättet hjälper mig enormt när jag möter människor som har olika beteenden som jag har svårt för. Till exempel om jag möter någon som är otroligt självcentrerad så kan jag tänka att den personen helt enkelt inte kommit så långt i alla sina liv att den kommit till insikt om att jaget inte är så djävla viktigt. Å det är verkligen inte den personens fel. De kommer. 
En person som växt upp utan att få gå i skolan kan inte klandras för att den inte kan läsa eller hur. Men det kommer en tid då möjligheten finns där. Kanske inte i detta liv men nästa. 
 
Så. Sverigedemokraten på övervåningen. 
Jag kan inte hata honom. Han vet inte bättre. Jag kunde inte följa min första impuls o peka finger o dra därifrån. 
Jag var tvungen o ta mitt ansvar o vara trevlig mot honom för kärlek föder ju o också kärlek eller hur. 
Vi alla måste ta vårt ansvar gämtemot (hur fan stavas det?) våra medmänniskor och älska varandra.
 
Tror vi på kärleken i alla lägen kan vi också förmedla den. Det är så vi utplånar hatet. 
Enkelt
 
 
Taggar: Buddhism, Filosofi, Främlingsfientlighet, Hat, Homofobi, Rasism, Solidaritet, Sverigedemokraterna;

Söndagslista 27 oktober

Länge sedan de va söndagslista i bloggen! 
 
Förresten. För er som läser via Facebook, så har en del inlägg på senaste inte gått o länkat. Så gå in på huvudsidan saraunderbara.blogg.se för o läsa alla inlägg som ni missat. De är väl förvisso ganska deppiga så de va kanske lika bra 😉
 
Vad har du gjort idag?
 Jag o syster har vart hemma hos vår underbara gammelfarmor å fikat. Morfar o moster kom också så de va jättefint. Älskar min släkt
 
Hittade Coolaste släktfotot i bokhyllan sist jag var hos gammelfarmor - 5generationer tillsamnans. Jag är den minsta 🤗
 
Vad har varit bäst i veckan?
Åh. När de sa på nyheterna att leveransen av förbrukningsvaror har kommit in och alla operationer på falu lasarett nu är igång enligt plan. 
Ni vet scenen i Tillsammans när de hör på radion att Franco äntligen dött - exakt den glädjen kände jag av att de finns plasthandskar på kirurgiska. 
 
Firade systers födelsedag i tisdags, o lite i onsdags med då gick vi ut o käkade
 
Vad har varit sämst i veckan?
Ganska mycket smärta mot slutet av veckan, har fått ta en del morfin vilket jag verkligen tycker e svinsämst
 
Vad har du sett/läst? 
 Faktiskt inte läst så mycket. Har läst om några buddhistböcker den senaste tiden och började på en för mig helt ny häromdagen. Den kräver sin tid så de blir bara ett par sidor då o då. 
 
Såg solsidan filmen, den va kul 😄 
 
Har du gråtit något?
 Nej. 
 
Vad längtar du efter?
 *Att opereras
*Att kliva av bussen i Mapusa o käka en riktigt djävla god curry på en av mina favoritrestauranger. Luta mig tillbaka på bänken jag alltid sitter ute på balkongen o känna att de är över nu. Jag är frisk o jag är i Indien, jag ska yoga, träffa mina vänner o bada i havet. 
 
Vad vill du tipsa om?
 David och Navid. Världens bästa podd! Är så glad att jag fått reda på den för den ger mig väldigt mycket. Varje avsnitt provpratar de om olika ämnen på ett sätt som tilltalar mig enormt.  Lyssna lyssna ! 
 
 
 
Vad är du tacksam över
Åh min pappa o hans fru. Big up big up!
De har tagit emot mig med så mycket kärlek under den här fett långa tiden. Så djävulskt fint gjort
 
Min kropp! Den funkar svinbra o signalerar när ja måste lägga mig o vila o den är så stark som tacklar så mycket utmaningar. 
 
Nåt bra med mina dagar
 Att jag kan göra nån form av yoga nästan varje dag. Jag utför mina hobbys så som att läsa o handarbeta. Jag leker med världens sötaste kattunge o jag har en grymt bra familj o hänga med 
 
 
Bra sak med mig
 Jag tror på alla människors lika värde
 
Bra grej jag gjort
 Oh jag stickade babykläder tills ja höll på o svimma till min kommande systerson. 3mössor 1 halsduk, 2 par vantar o 2 par sockor hann jag klart med till syrrans födelsedag 😰 haha
 
 
 
Bra sak i mitt liv
Min familj 
B Ä S T